Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat vooral over de bewustwording van eigen kracht, kwaliteiten en drijfveren. Daarvoor zijn zelfbewustzijn en zelfinzicht nodig. Daardoor kunnen (innerlijke) overtuigingen, belemmeringen en aannames geaccepteerd of losgelaten worden zodat persoonlijke ambities en doelen gerealiseerd worden. Stap voor stap acties nemen, op het pad van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Belangrijk is dat medewerkers zelf de verantwoordelijkheid nemen over de keuzes die ze in hun leven en loopbaan maken. “If it is up to be, it is up to me”.

Persoonlijke ontwikkeling gaat over jezelf versterken: als mens en als professional, gedurende je hele werkzame leven.

In tijden van verandering: in de politiek, de maatschappij, technologische ontwikkelingen, wijzigingen in het bedrijf, vakgebied of persoonlijk leven is het zinvol om als medewerker in de spiegel te kijken en te reflecteren op wat je zou willen veranderen in je situatie (werk of privé). Op welk gebied je kiest om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, het zorgt voor het openen van nieuwe deuren en creëert nieuwe kansen. Dit vergroot je keuzemogelijkheden en je duurzame inzetbaarheid.

Doelstellingen van persoonlijke ontwikkeling kunnen zijn:

  • Meer zichtbaarheid in de organisatie
  • Meer voor mezelf opkomen
  • Meer geloof in eigen kunnen
  • Mezelf ontwikkelen als professional
  • Mijn competenties vergroten

Onze professionals hebben ruime ervaring in het helpen van medewerkers en leidinggevenden bij de bewustwording van het belang van persoonlijke ontwikkeling, het verkrijgen van inzicht en passende interventies om heel concreet te werken aan persoonlijke groei.

Contact

Heb je vragen over persoonlijke ontwikkeling? Neem hierover contact op met Nicole van Waes, 06 33348327 of n.vanwaes@briks.nl.